NyhetsarkivSide 2 av 2

Klatrestativ Er Ut Skogen Er Inn

Klatrestativ er ut – skogen er inn

Barna liker varierte og uforutsigbare utemiljø. Faste lekeinstallasjoner som husker, sandkasse, klatrestativ og sykkelveier er lite spennende, viser studier på utelek.
Anders Farholm

Mulig å gi de som sliter psykisk treningsmotivasjon

Anders Farholms doktorgrad handler om fysisk aktivitet i psykisk helsearbeid. Den nye forskningen er klar, men mange psykisk helsearbeidere er den ikke bevisst. De kan være både døråpnere og dørlukkere for fysisk aktivitet.
Theguradian2

Fysisk aktivitet i skulen

The Guardian publiserte tidlegare i år ein artikkel der vi får eit lite innblikk i kva satsingar andre land gjer i forhold til fysisk aktivitet i skulen.
Nrk Gutta Taper

Gutta som taper

Det er først og fremst guttene som sliter med skolefagene. Dette har man visst lenge. Men til tross for alle løfter om bedring, har vi fortsatt en skole som passer for akademikere og stillesittere, skriver Ytrings spaltist.
Dette er en illustrasjon av to stk som skal klatre

Utlysning fra Kulturdepartementet

Fattigdom reduserer muligheten for å delta i idrett og annen fritidsaktivitet. Dette er i strid med både idretten og statens mål om at alle skal kunne delta i idrett/fritidsaktivitet.
Senior Tur Med Staver 672X372

Du blir aldri for gammel til å trene

Hilde Lohne-Seiler ved Norges idrettshøyskole har i si Doktoravhandling forska på eldre og trening. Ønsker du å klare deg sjølv lengst mogleg i alderdommen så les dette.
Gym Skal Være Gøy

Gym skal være gøy

Meiningsfulle gymtimar handlar ikkje om å springe raskast eller vere best med ball, men om å vere saman i fysik aktivitet.
1466771878646

Aktiv suksess på Island

Om vi løfter blikket å ser til Island, kan vi i følge denne artikkelen, få svaret på korleis vi skal ta tak i problemstillingane rundt folkehelse.
Lekeplass20011015 Kyviksmarken04

FolkeBEVEGELSE mot mobbing

Fysisk aktivitet er viktig, ikkje berre for fysisk helse, men og for psykisk- og sosial helse. Stadig fleire får augene opp for fysisk aktivitet som førebyggande i forhold til mobbing.
Torkil20Færø Doc6Lozhyahpx31C4M4K4Kg

Barn er født som læremaskiner

De mest lekne og elevene, med det største potensialet for å lære, sliter mest med å tilpasse seg skolen og ender ofte opp som skoletapere.
Drabovatnet Kristiansund Torill Nordeide Berge

Leken som forsvinner

Barn utviklar seg gjennom leik. Kva skjer om den fell bort?