NyhetsarkivSide 1 av 2

Aktivitet 07 Onkel Skrue 768X576

Aktivitetskassen

Treng du inspirasjon til fysisk aktivitet som passar i barnehagen eller i skulen? Dette er digital verktøyskasse full av tips til fysisk aktivitet og kroppsøving!
Lekeapatruljekurs3

Lekepatruljekurs

Over 70 elever fra 4 ulike skular var fredag 12. mai samla til Lekepatruljekurs i Treffhallen i Molde. Ein heil dag med opplæring i leikar og aktivitetar. Kvar skule fekk og ei stor utstyrskasse med tilbake på sin skule. Lekepatruljeelevane skal no ha ansvar for å skape enno meir aktivitet i storefri.
Marin Forsøpling

Undervisningsopplegg om marin forsøpling

Oslofjordens Friluftsråd har utarbeidet et undervisningsopplegg om marin forsøpling for skolens 7. og 10. trinn, og de inviterer skoler over hele landet til å ta i bruk opplegget.
Innebandy2

Lokaloppgjør i Innebandy mellom Halsakameratene -Bårdshaugen Ball-Klubb og Rindal Bandy

Etter et års ukentlig treninger er det duket for lokaloppgjør i sittende innebandy for denne gjengen fra Surnadal, Halsa og RIndal?
Fagdag Samla

Fagdag om fysisk aktiv læring

Onsdag 22. mars var nær 200 personar samla på Høgskulen i Molde for å delta på Aktivportalen sin fagdagen Fysisk aktiv læring - fleire vegar til kunnskap. Deltakarane fekk med seg mange gode innlegg, tips og inspirasjon om temaet fysisk aktiv læring. Om du ikkje hadde anledning til å delta, kan du sjå dei ulike innlegga og powerpoint presentasjonane her.
Skater Underside

Fysisk aktiv læring - fleire vegar til kunnskap

Fagdagen Fysisk aktiv læring - fleire vegar til kunnskap går av stabelen 22. mars på Høgskulen i Molde. Vi har samla eit knippe dyktige foredragshaldarar frå leiande fagmiljø i Norge som vil gi deg fagleg påfyll og nytt frå pågåande forsking. Dagen er spesielt retta mot deg som er tilsett i skulen.
Lekepatruljen 3

Lekepatruljen

Glede i bevegelse inviterer alle offentlige barneskoler i Møre og Romsdal til å bli med i Lekepatruljen. Gjensidigestiftelsen har støttet Glede i bevegelse med 1 250 000 kroner. Midlene er øremerket for å få lekepatruljen ut til flest mulig offentlige barneskoler i Møre og Romsdal.
Rensvik Skole 8

Lek på Strek

Akkurat i det oktober gjekk over til november, var det full aktivitet i studietida til lærarane på Rensvik skule i Kristiansund. Konseptet «Lek på strek» var tema.
Kenrobinson1024X484

Sir Ken Robinson

Kreativitet, variasjon og nysgjerrighet, - desse tre elementa er grunnleggande for at læring skal skje.
Smart På Mat

Smart på mat

Nasjonalforeningen for folkehelsen lanserer nytt, gratis digitalt undervisningsmateriell til mat og helsefaget. I samarbeid med lærere er nettsiden www. smartpamat.no blitt utviklet til bruk både på skolen og hjemme.
Norsk Friluftsliv

Mer friluftsliv gir gevinst på 80 mrd

Statsminister Erna Solberg fikk overlevert en ny rapport fra Vista Analyse under åpningen av Friluftslivets uke. Rapporten slår fast at det er 80 milliarder kroner å hente ut i gevinst årlig ved å få flere ut i aktivitet – og peker på at friluftsliv er den enkleste måten å få flere aktive på.
Jan Ubøe

Målstyring koster samfunnet milliarder

Målstyring koster samfunnet milliarder. I stedet for å gi kunnskapsmedarbeidere tillit og ansvar, har både politikere og ledere en tendens til å detaljstyre, mener professor.